Diş Taşı Temizliği

Tüketilen çeşitli yiyecekler, ağız içerisinde retansiyon alanları tabir edilen, çeşitli girinti çıkıntılı bölgelerde birikebilmektedirler. Düzenli diş fırçalama yani iyi bir ağız hijyeninin devam ettirildiği takdirde, dental plak denilen bu tabaka uzaklaştırılabilmektedir.

Fakat dişlerin çapraşıklığına yani üst üste konumlanmalarına veya yetersiz bir diş fırçalama alışkanlığına bağlı olarak, dişler üzerinde bakterilerin ve yiyecek artıklarının oluşturduğu bu tabaka uzun bir süre dişlerin çevresinden uzaklaştırılmazsa, tükürük yapısındaki mineraller ve bakteri birikimi sonucunda, diş taşı (tartar) tabir edilen istenmeyen birikimlere yol açabilmektedir.

Bu aşamadan sonra bireylerin diş fırçalama ile uzaklaştıramayacakları bu diş taşları hekim tarafından temizlenmelidir.

Her bireyin beslenme alışkanlıklarına, diş fırçalama alışkanlığı ve becerisine ve de tükürük yapısına bağlı olarak çeşitli sürelerde ve düzeylerde diş taşı birikimi görülmektedir.

Oluşan bu diş taşları, ortalama altı aylık diş hekimi kontrolleri ile temizlenmelidir. Aksi takdirde biriken bakterilerden kaynaklanan bir şekilde diş eti rahatsızlıkları ve diş çürümeleri görülebilmektedir.

Gayet kolay şekilde yapılabilen bu tedavi ile uzun vadede dişlerin kemik kayıplarının ve kaybedilmesinin önüne geçilebilmektedir.

Bu içeriğimizi beğendiyseniz paylaşabilirsiniz